Svijet od sivila i prašina..

Kad san neće na oči

29.03.2021.

Stigla :)

Kući sam. Sve je prošlo po planu hvala Bogu, ali što smo se izmućkali svi pri slijetanju u Sarajevo. Jedna djevojka koja je letjela sa mnom mi reče da je uvijek tako kad slijeće u Sarajevo. A ja nikad nisam ni krenula ni došla u Sa avionom. I nikad gore turbulencije.. To trese, to propada, to se diže, to Bože sačuvaj.. Sekunda mi je falila da povratim. Definitivno najgorih sedam minuta u avionu. Nisam se prepala da ćemo pasti ili nešto slično koliko sam se prepala šta ako se ispovraćam, sramota hahaha
Pas mi se TAKKOOOO obradovao, neopisivo! To skače, to mlati onim repom samo što ne otpadne.. Preslatko. Upravo sam završila s koferima i sjela da dahnem dušom. Sutra imam ispit, ništa nisam spremila, živa ne znam kako ću da se snađem, ali snaći ću se.
Ova moja kuća ko da nije moja, auto isto tako.. Sve mi je neobično.. U sobi raspremam stvari i kako god neku ladicu ili ormarić otvorim, sve puno nečega što mi nije poznato.
Fale mi šarafi na konvektoru. Sjećam se da sam ih stavila u neku kutiju da znam da su tu, a sad me ubijte ja pojma nemam gdje su. Jedva sam ga namjestila da stoji jer je prehladno u sobi... Toliko. Peace out! :)

29.03.2021.

I'm coming home (almost there)

Jučer sam u suzama napustila Poitiers.
Iz Poitiersa sam otišla vozom (znate onaj brzi što piči 300 na sat) do Pariza. U Pariz dođem prije 17h, a avion imam u 20.30. Kontam šta li ću raditi toliko, međutim!! Dok sam jela i popila kafu, krenem da prošetam da vidim kuda trebam da idem! Ta moja šetnja je završila tako što sam predala kofere, odradila security check i ukrcala se. Ne kaže se džaba da treba da se dođe 2h ranije. Ja sam imala tri sata i taman su mi ta tri sata i trebala! Charles de Gaulle je OGROMAN. Ništa nije strašno ni komplikovano, samo je preveeeliiik. Noge mi moje otpale! Inače sam sletjela tu dva puta, ali nikad nisam letjela s tog aerodroma.
Avion do Beograda - airserbia - nikad laganiji let, predivno! Poletjeli smo u 20.30 i bilo je prelijepo, svjetla Pariza, čelična dama sija kao da nema 150+ godina. Magic!
U Beograd došli oko 22.30 i dočekala me divna djevojka i njen otac kod kojih sam prespavala (našla sam ih preko bookinga, ako nekom treba - http://www.booking.com/Share-idSlZC). Apartman je predivan, čist, prelijepo miriše! Imate sve što vam je potrebno. Spavala sam ko beba! Budim se i čudim se pa gdje mi je alarm (navila alarm u 10h)- kad ono tek 8.30 a ja se naspavala..
Danas u 13h nastavljam put za Sarajevo. :) A vi kako te?

24.03.2021.

ne palite za mnom sveće

Shvatila sam da nisam nervozna zato što mi se ne ide kući nego zato što mi je mrsko da putujem. Bojim se da ću nešto zaboraviti, da ću negdje zakasniti.. Imam ispit sutra, a sutra isto moram da čistim sobu. Prekosutra dolazi žena koja čisti da provjeri stanje sobe, prekosutra imam predavanje i prekosutra imam i covid test.. U subotu već spremam veliku feštu (biće nas 17 po ovom do sad). U nedjelju u 14h napuštam Poitiers... :( :( Pod stresom sam ovih dana, zato me nema. Mislim da se više neću javljati prije BiH.. Ostajte mi zdravo :D

20.03.2021.

Može li mi neko objasniti zašto je ova pjesma odjednom popularna? :/

15.03.2021.

Imunitet level Carrieno1

Opet sam se prehladila. Stalno mi je nešto.. Od utorka me grlo boli, danas sam ostala bez glasa, ali mi je malo lakše. U srijedu imam grupnu prezentaciju za ocjenu, nek mi je Bog na pomoći.

13.03.2021.

Evo mene, evo mene, ovdje sam...

Ne farbam se, nisam na dijeti, ne hodam baš puno.. Vraćam se kući za 16 dana i kako se primiče taj dan ne znam da li mi je lakše ili teže. Koliko god da mi se ne ide odavde, opet sam poželjala i svoje i prijatelje i kuću i psa.. Navikla sam se na Poitiers. Imam neke svoje rutine i godi mi sve ovdje. Ali dobro... Time to say goodbye. Kupila sam kofer (došla sam s jednim velikim i jednim malim koferom), vraćam se sa dva velika kofera.
Ispiti su se za sad lagano rješavali. U utorak imam jedan za koji treba da se spremam, ali me hvata neki "mrsko mi je" vrag. Još sam i prehlađena zadnji par dana.. Nije covid, jučer sam iz svoje sobe na trećem spratu namirisala nešto što je gorilo u kuhinji na prvom spratu! I tako.. Ništa novo..

11.03.2021.

jtm

04.03.2021.

blah

Dobila sam ocjene za prvi semestar (sve osim jedne) i po našem sistemu sve su 8+ i ponosna sam na tebe (samo da me ova jedna ne pokosi).
Našla sam staž u BiH još u decembru i kupila sam kartu, trebala bih doći krajem marta. Međutim, sad rješavam papirologiju i želudac mi se okreće i samo čekam kad će nešto da se zakomplikuje i na koji način će da mi kažu NE MOŽEŠ DA IDEŠ.
Ovdje sam od augusta i lijepo mi je, čak mi se i ne ide kući toliko, ali je fora što je sve već spremno za taj moj dolazak, ja odjavila dom ovdje.. Mislila sam da ću imati problema sa stipendijom (nije još rečeno da neću), ali evo i ovi što treba da mi odobre staž, administracija, nešto kenjaju.. Zašto sve mora da se zakomplikuje ?
Inače je sve uredu, semestar II već završava i ispiti polako počinju.. U ponedjeljak imam jedan, u srijedu drugi.. I mnogo sam umorna.

Svijet od sivila i prašina..
<< 03/2021 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031